Kengitys jatkuu

Kivikiilat


Toisin paikoin täytyy kivijalan kiviä halkoa, jotta tunkille saadaan tilaa eikä nostopiste tule liian etäälle seinistä. Jos kiviä ei voi tai haluta halkaista, voi käyttää pidempiä kierretankoja nostoparrujen seinään pulttaamiseen. Silloin voi pultata esim kaksi hirttä rinnan, niin päästään riittävän etäälle seinästä ja tunkki saadaan kiven ohi.



 


Talo on ollut alunperin kahden huoneen pirtti. Myöhemmässä laajennuksessa uusi osa on liitetty vanhaan  kehikkoon nurkkaan lyödyllä karapuulla ja sidontaraudalla. Kuvassa rauta on jo katkaistu. Vanhassa osassa on ollut pitkänurkat, jotka on osin katkaistu kun talo on paneloitu uudelleen. Karapuu on lyöty säilyneeseen nurkkaan. Karapuu on myös pitänyt nurkan ryhdissään pitkänurkkien katkaisun jälkeen.



Mekaaninen tunkki on hyvä apuväline hirttä paikoilleen työnnettäessä. Tunkilla voi nostaa, tai työntää, joko ala- tai yläpäällä. Pienin rako johon alapään saa on 7 cm, eli se sopii varsin ahtaaseen koloon. Tunkilla on myös kätevä liikutella kivijalkakiviä esimerkiksi kivijalkaa suoristettaessa.




 



Jokunen metri taas uutta hirttä alla, ja jälleen vetoa kestävä hammaslapaliitos alimpaan hirteen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Seinälämmityksestä

Seinälämmitys

Puulattian maalaus